Архива вести
                   

МЕДВЕЂА: ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ НА ПРОЈЕКТУ „ДНЕВНИ БОРАВАК ЗА ДЕЦУ И ОМЛАДИНУ СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ“

19. октобар 2020.

Медвеђа - Организације цивилног друштва  „Грађански савет општине Бојник” из Бојника и  „Удружење за подршку деце са посебним потребама – Срце за децу” из Медвеђе су потписале Споразум о сарадњи у присуству председника општине Медвеђа, Небојше Арсића.

Пројекат се налази у 4 месецу имплементације. У циљу успешне реализације пројекта,   неопходно је да се предвиђене пројектне активности прилагоде стању на терену и прецизније координишу. Завршетак пројекта је предвиђен за мај 2021. године, а у плану је  реализација пружања саме услуге Дневног боравка за децу са сметњама у развоју у општини Медвеђа.

Споразум су, испред поменута два удружења, потписали Саша Дајевић и Горица Миљковић, а том приликом је  председник општине Медвеђа истакао да општина  ради на ширењу сарадње са удружењем и води рачуна о рањивим групама у општини Медвеђи.

Предмет Споразума о сарадњи је регулисање међусобних права и одговорности у оквиру и након реализације пројекта „Заједница се гради срцем – Увођење услуге Дневни боравак за децу и омладину са сметњама у развоју у општине Медвеђа и Лебане”.

Пројекат је подржан у оквиру друге фазе Програма локалних иницијатива за социјално укључивање и смањење сиромаштва – Подршка развоју иновативних модела за социјално укључивање ЛИП 2. Програм ЛИП 2 реализује Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије (СИПРУ) у оквиру пројекта Подршка унапређењу социјалног укључивања у Републици Србији, који подржава Влада Швајцарске.

Извор: Југмедиа и Координационо тело