Архива вести
                   

МЕДВЕЂА ИЗДВАЈА БЛИЗУ 2 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ШТЕТУ НАСТАЛУ УСЛЕД ПОПЛАВА

18. jануар 2021.

Медвеђа - Због тешких оштећења на електро-дистрибутивној мрежи на територији општине Медвеђа,  на седници Штаба за ванредне ситуације те општине је одлучено да Општина набави шест агрегата из средстава буџета, као и осталу опрему која је неопходна за санирање последица насталих услед временских непогода.

Поплаве, које су 10. и 11. јануара погодиле југ Србије, су захватиле и Медвеђу, а у саопштењу Штаба за ванредне ситуације се наводи да ће Општина да набави пет агрегата снаге 2,8 кW, у износу до 200.000 динара, као и агрегате снаге 1 кW, у износу до 200.000 динара.

Закључак Штаба је и да је због великих оштећења на електро-дистрибутивној мрежи у Медвеђи потребно хитно обраћање Јавном предузећу „Електропривреда Србије", као и ресорном Министарству рударства и енергетике, како би ангажовали додатних 10 екипа на терену.

Потребно је да се  набави и 1.000 пакета са основним животним намирницама за помоћ угроженом становништву те општине из средстава текуће општинске буџетске резерве у износу до 1,2 милиона динара, наводи се у саопштењу Штаба.

Додају и да је потребно закључити уговоре о ангажовању додатне механизације и људства, јер постојећи капацитети ЈКП „Обнова" нису довољни.

У циљу спречавања последица епидемије изазване вирусом корона, додају из Штаба, потребно је хитно набавити концентраторе у износу до 300.000 динара за потребе Дома здравља у Медвеђи.

Извор: Јужне вести и Координационо тело