Архива вести
                   

МЕДВЕЂА ДОБИЛА ОД МИНИСТАРСТВА НОВАЦ ЗА УКЛАЊАЊЕ ДИВЉИХ ДЕПОНИЈА

23. август 2021.

Медвеђа – Београд - На конкурсу Министарства заштитне средине за доделу средстава за суфинансирање пројеката превенције нелегалног одлагања отпада и уклањања у 2021. години одобрена су 43 пројекта локалних самоуправа, а међу њима се нашло и 6 општина са југа. Највише новца одобрено је Општини Власотинце, која је за ову намену добила 7,1 милион динара.

Поред Власотинца, новац од ресорног министарства од општина са југа добили су Бабушница, Димитровград, Блаце, Босилеград и Медвеђа.

Бабушници је припало 1,1 милион, Димитовграду 1 милион, Блацу 3,8 милиона, Босилеграду 1,6 милиона, док је Медвеђа добила скоро 1,6 милион динара - стоји у саопштењу Министарства.

Од чак 91 локалне самоуправе које су послале пројектну документацију, скоро половина није испунила услове. Међу 43 које су испуниле услове и којима су одобрена средства, највише новца је добила Општина Власотинце, за пројекат  ”Заједно чувајмо животну средину”.

Ипак, међу градовима и општинама који нису добили средства на јавном конкурсу Министарства заштите животне средине су општине Сурдулица, Бујановац, Гаџин Хан, Сврљиг, Владичин Хан, Палилула (Ниш), али и градови Пирот, Врање и Прокупље.

Извор: Јужне вести, Координационо тело