Архива вести
                   

МЕДВЕЂА: 44 НЕЗАПОСЛЕНА ЛИЦА ДОБИЛА ПОСАО ПРЕКО ЈАВНИХ РАДОВА

13. септембар 2018.

Медвеђа - Општина Медвеђа је потписала уговор о ангажовању 44 незапослена лица на спровођењу јавних радова. Вредност потписаног уговора, који је закључен између Националне службе за запошљавање, општине Медвеђа, Дома здравља у Медвеђи, Специјалне болнице за рехабилитацију „Гејзер“из Сијаринске Бање и Јавно комуналног предузећа „Обнова“ из Медвеђе, је 6 милиона динара.

Један део уговора, у износу од 3 милиона динара, финансира се средствима из буџета општине Медвеђа, а преостали део средствима Националне службе за запошљавање.

Од 44 радника, њих 18 ће бити ангажовано на пословима чишћења депонија, путева, гробаља и уређења јавних површина у ЈКП „Обнова, 14 на одржавању и заштити животне средине, чишћењу ординција и отклањања комуналног отпада у Дому здравља у Медвеђи, и у Специјалној болници за рехабилитацију у Сијаринској Бањи, а њих 12 на чишћењу и одржавању бањске реке и паркова, као и санацији заштитиног појаса термоминералних извора у Сијаринској Бањи.

Јавни радови ће се спроводити у наредна 3 месеца за раднике ангажоване у „Обнови“, а у наредна 4 месеца за раднике ангажоване у РХ центру у Сијаринској Бањи и Дому здравља.

„Ово је највеће издвајање општине Медвеђа за спровођење јавних радова до сада. Сезонски послови нису трајна алтернатива, привременог су карактера, али помажу да се преброде тих пар месеци, обзиром да су ангажовани радници здравствено осигурани и да им тече радни стаж на овим пословима. За мене лично нема веће сатисфакције него да видим да се у Медвеђу враћају млади људи”, изјавио је председник општине Арсић.

Представник Националне службе за запошљавање, Горан Јанковић, рекао је да са Медвеђом имају добру сарадњу у спровођењу јавних радова и да је ове године та општина издвојила највећи износ за јавне радове у Јабланичком округу.

Извор: Југмедиа и Координационо тело