Архива вести
                   

МЕЂУНАРОДНА ВЕЖБА „ПЛАТИНАСТИ ВУК 17" УСПЕШНО РЕАЛИЗОВАНА

26. јун 2017.

Бујановац - Министар одбране Зоран Ђорђевић, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, амбасадори САД Кајл Скот и Велике Британије Денис Киф присуствовали су Дану високих званица на међународној вежби „Платинасти вук 17" у бази „Југ" код Бујановца.

Осим припадника Војске Србије, на десетодневној вежби „Платинасти вук 17" учествовале су јединице оружаних снага Босне и Херцеговине, Бугарске, Мађарске, Македоније, Сједињених Америчких Држава, Словеније, Велике Британије и Црне Горе.

Говорећи о вежби, министар Ђорђевић је истакао да се база „Југ" развија одређеном динамиком уз помоћ донација из САД, као и да је напредак видљив из године у годину.

„Овај простор ће добити потпуно другачији изглед и биће модеран полигон за увежбавање наше војске, али и за мултинационалне вежбе као што је ова,“ рекао је Ђорђевић.

Он је истакао да су у вежби учествовала 483 припадника из осам земаља и Србије, од којих је њих 99 чинило логистичку подршку.

Обраћајући се учесницима вежбе, Ђорђевић је изразио задовољство што је био у прилици да сагледа шта су све заједничким снагама научили и савладали током претходних десет дана, пренело је Министарство одбране.

Извор: Данас и Координационо тело