Архива вести
                   

МАРКО И ЛАЗАР У АКЦИЈИ ЗА БУЈАНОВАЧКЕ МАЛИШАНЕ

16. децембар 2021.

Бујановац – Београд - Млади бујановачки волонтери и активисти, Марко Петковић и Лазар Лазаревски, покренули су хуманитарну акцију како би деци из социјално угрожених породица обезбедили новогодишње пакетиће. Они позивају све Бујановчане да се прикључе акцији.

„Циљ ове акције је да обрадујемо децу која иду у вртић, а чији родитељи можда немају довољно средстава да купе или сами направе новогодишњи пакетић. Нова година је за сву децу најрадоснији празник”, каже Марко Петковић.

Додаје да је идеја акције да се направи што већи број пакетића и да се што више деце обрадује, али ће то, како каже, зависити од самих грађана и њихових могућности.

„Ово је леп начин да још једном покажемо да смо солидарни и хумани. Свако од нас може да издвоји и да донира кесицу смокија, плазме, неку играчку, оловку, свеску”, каже Марко.

Кутије за прикупљање слаткиша, грицкалица, играчака и школског прибора, како каже, биће постављене на пар локација у граду.

Као део хуманитарне акције предвиђено је дружење на градском тргу у Бујановцу 20. и 21. децембра од 12 до 14 часова када ће појединци моћи да донирају садржаје за пакетиће.

Истовремено, позивају све бујановачке привреднике да се прикључе овој хуманитарној акцији и својим донацијама допринесу дечијој радости.

Извор: Бујановачке, Координационо тело