Архива вести
                   

МАЛИ ГЛУМЦИ ВЕЛИКОГ СРЦА НАСТАВЉАЈУ ДА ПОМАЖУ ДРУГАРИЦИ ИЗ РАЗРЕДА

15. април 2019.

Медвеђа – Ученици четвртог разреда Основне школе „Јосиф Костић“ из Лесковца, поново су јуче показали своју хуманост извођењем још једне позоришне представе „Немушти језик“ пред пуном салом у Културном центру у Медвеђи, а сав приход од продатих улазница биће уплаћен на рачун другарице којој је неопходна помоћ и којој желе да покажу колико им значи.

Њихова другарица је материјално угрожена, живи са баком као старатељем у кући из које им прете исељењем, има проблема са видом, али и поред свега тога, њени другари кажу да је одличан ђак, учесник ваннаставних активности и општинске смотре рецитатора.

Ову акцију покренули су недељу дана раније, одигравши представу Лесковачком културном центру, када су дошли на идеју да заједно са Клубом родитеља школе“Јосиф Костић“ и учитељицом Драгицом Антанасијевић, то исто учине и у Медвеђи, али и да тај дан искористе за излет и упознавање Сијаринске бање.

Малишани су обишли и Основу школу „Горња Јабланица“ у Медвеђи где су имали прилику да се упознају и друже са својим вршњацима са српске и албанске наставе и да присуствују једном таквом заједничком часу, дечаци су одиграли и пријатељску утакмицу у фудбалу, девојчице дечију игру Ланци и катанци, а на крају су сви међусобно размењивали креативне поклоне.

Занимљиво дружење имали су и са гусларима од којих су сазнали како се тај народни инструмент прави за шта су показали велико интересовање.

Туристичка организација Медвеђе упознала их је затим, са природним богатствима Сијаринске Бање, па су тако имали прилике да своја теоријска знања стечена на Интернационалном пројекту на тему „Обновљиви извори енергије“, виде и како се практично примењују.

Захваљујући сарадњи са Културним центром Медвеђа, Основној школи Горња Јабланица и Туристичкој организацији, поред помоћи, Клубу родитеља школе и учитељици Драгици Антанасијевић,малишани са својом другарици провели јуче и један диван дан, уз учење, дружење и смех.

Извор: Југмедиа и Коорединацино тело