Архива вести
                   

ЛИКОВНИ КОНКУРС ЗА КАЛЕНДАР ЕУ ПРО ПРОГРАМА ЗА 2020. ГОДИНУ „МОЈА ЕВРОПСКА ЗАЈДНИЦА“ (РОК: 15.11.2019)

16. октобар 2019.

Уз подршку Европске уније, развојни програм ЕУ ПРО отворио је наградни ликовни конкурс за ученике и ученице средњих школа и гимназија из 99 градова и општина, које укључују и општине Прешево, Бујановац и Медвеђу, на тему „Моја европска заједница“, како би подстакао младе да боље сагледају своје локалне заједнице и увиде проблеме са којима се суочавају њихови суграђани и суграђанке из осетљивих група.

Конкурс се традиционално организује тринаести пут са циљем да се подстакне креативност, али и активизам младих из локалних самоуправа укључених у програм, те да се талентовани ђаци, као и школе које подржавају креативно стваралаштво младих, награде.

Овогодишња тема пред средњошколце и средњошколке ставља задатак да у својим заједницама препознају које групе становништва су на неки начин занемарене или искључене из друштвених токова, односно којима је потребна помоћ, а затим да предложе и креативно прикажу идеје како би могло да им се помогне и тако допринесе да буду равноправни чланови друштва. Ђаци могу да прикажу и примере добрих пракси унапређења социјалне укључености који се већ спроводе у њиховим заједницама.

Најбољи радови, по оцени жирија, наћи ће се на страницама календара ЕУ ПРО-а за 2020. годину, док ће њихови аутори и ауторке бити награђени лаптоп и таблет рачунарима и мобилним телефонима. ЕУ ПРО путем конкурса позива и школе да организују интерна школска такмичења на којима ће изабрати радове за учешће на конкурсу, а школа која се буде показала као најбоља у ангажовању и организацији добиће као награду лаптоп и пројектор.

Конкурс је отворен до 15. новембра 2019. године, а проглашење победника, додела награда и промоција календара ће бити организовани у децембру

Информације о пропозицијама овог ликовног конкурса су доступне на https://www.eupro.org.rs/en/ktext/propozicije-likovnog-konkursa-za-kalendar-eu-pro-a-za-2020

Извор: Програм ЕУ ПРО и Координационо тело