Архива вести
                   

ЛАЖНО СЕ ПРЕДСТАВЉАО КАО ПРИПАДНИК БИА И УЗИМАО НОВАЦ

13. март 2014.

Ниш-Врање - Припадници  Полицијске управе у Нишу  одредили су јуче меру задржавања до 48 сати З.Ц. (1954) из Крагујевца због основа сумње да је извршио  кривично дело преваре.

Постоји основана сумња да је З.Ц. у временском периоду од 2004 до 2007.године довео у заблуду Х.Р. из Бујановца тако што се представљао као висок функционер Безбедоносне информативне агенције Републике Србије и обећао да ће са те позиције да му помогне да у поступку приватизације, по изузетно повољној цени, купи привредни субјект „Братство" ДОО Прешево и навео га да му у периоду од 2004. до 2007.године, преко ПТТ Србија, уплати новац у укупном износу од 2.207.800,00 динара, за колико је и оштетио Х.Р.

Против осумњиченог З.Ц. је од стране припадника полиције у Нишу, 13.11.2013.године, поднета кривична пријава за наведено кривично дело. Међутим, он се налазио у бекству до јучерашњег дана, када је пронађен у Крагујевцу и одакле је преузет од тамошње полиције.

С обзиром да је Основно јавно тужилаштво у Нишу  уступило предмет Основном јавном тужилаштву у Врању, осумњичени З.Ц. је спроведен и предат  Полицијској управи у Врању.

Извор: Југпрес о Координационо тело