Архива вести
                   

КУЛТУРНЕ ПОТРЕБЕ МЛАДИХ У ПРЕШЕВУ, БУЈАНОВЦУ И МЕДВЕЂИ

19. јун 2017.

Медвеђа – У оквиру пројекта који спроводи „Центар за демократију и развој југа Србије”, у Скупштинској сали општине Медвеђа организован је разговор са младим људима и престављен резултат истраживања спроведен крајем прошле године.

Испред удружења „Центар за демократију и развој југа Србије”, присутнима се обратила новинарка Љиљана Стојановић, која је вршила испитивање омладине у ове три општине.

Међу испитаницима су били млади из српске, албанске и ромске популације, ученици, студенти и високообразовани људи старости од 18 до 28 година.

Небојша Арсић, председник општине Медвеђа, поздравио је госте и присутне младе људе, и посебно се захвалио Љиљани Стојановић на томе што има слуха за младе и што општину Медвеђа не заобилази приликом спровођења битних пројеката.

„Свесни смо потреба младих и чињенице да су главна покретачка снага сваког друштва, па морамо њихове проблеме и потребе да ставимо у фокус дешавања. Када су они задовољни, и Медвеђа ће ићи напред, јер они вуку развој и доносе нове идеје за опште добро целог места,” рекаао је Арсић.

Резултати истраживањаа су показали да све етничке заједнице у општини Медвеђа имају заједничке културне потребе, сличне проблеме и исте жеље, које се односе на то да Медвеђа буде место у коме ће остаати да живе и раде, стварају породице и своје слободно време проводе у здравом и лепом окружењу, којим је ова средина богата.

Пројекат „Како до дијалога – Културне потребе младих у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи”, преко програма Европски прогрес, финасирају Европска унија, Влада Швајцарске и Влада Републике Србије.

Извор: Народне новине – Ниш и Координационо тело