Архива вести
                   

„КУЋА ОД СРЦА“ СТИГЛА У ДОМ ПОРОДИЦЕ СА ДЕСЕТОРО ДЕЦЕ КОД МЕДВЕЂЕ

27. април 2020.

Медвеђа – Породици из села Реткоцер крај Медвеђе која живи у тешким условима и има дванаест чланова, а од тога десеторо деце, за десет дана почиње да се гради нова кућа, како је и обећано након што су министар за рад, запошљаваље, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић и аутор емисије хуманог карактера „Кућа од срца“, Жарко Лазић потписали Меморандум о сарадњи.

Тим поводом Ђорђевић је обишао ову породицу где је истакао да је задовољан што ће све кренути на време и додао да верује да ће ова породица врло брзо имати нову кућу што ће им сигурно много олакшати живот у будућности.

„И у овом тешком тренутку, када се боримо против вируса, водимо рачуна о нашим грађанима и њиховим потребама. Драго ми је што ћемо помоћи овој породици, они то заслужују“, истакао је Ђорђевић.

Он је додао да ће министарство у наредном периоду, у сарадњи са хуманитарним пројектом – серијалом „Кућа од срца“, помоћи и другим социјално угроженим породицама на територији Републике Србије и изградити им нове куће.

„Циљ нам је да свим породицама, које живе у тешким условима, обезбедимо бољи живот, а деци безбрижно детињство и шансу за лепшу будућност, јер је приоритет Владе Србије стварање боље демографске слике и пораст наталитета”, закључио је министар.

Извор: Југмедиа и Координационо тело