Архива вести
                   

КРЕАТИВНО СТВАРАЛАШТВО: ПРОЈАКАТ „НОВЕ НАДЕ ЗА МЕДВЕЂУ“

5. новембар 2018.

Медвеђа – У Медвеђи је реализован пројекат „Нове наде за Медвеђу“, у коме су учествовали ученици свих основних школа и вртића. Заједничку радионицу са представом одржао је лесковачки глумац Драгослав Гиле Бранковић, коме су се на сцени придружили мали глумци. Малишани из вртића и школа, који су били у публици, уживали су у интеракцији коју је глумац са њима остварио.

Друга радионица, са темом „Моја Медвеђа“, организована је у области ликовног стваралаштва. На платоу испред Културног центра више од 12 малишана из Бучмета, Рајковца, Леца, Газдара, Тупала, Медвеђе, Маћедонца, Реткоцера, Тулара и Сијаринске Бање различитим техникама цртања, бојали су и уживали у ликовном стваралаштву.

За ову радионицу, поред стнадардног материјала (блок, темпере, водене бојице, дрвене бојице), обезбеђени су и штафелаји, платна и уљане боје. У холу Културног центра изложени су радови настали на радионицама у школама, а од најбољих биће израђен каталог, који ће се презентовати јавности – Министaранству културе и информисања, медијима, установама културе и организацијама које се баве дечијим стваралаштвом. Пројектом је предвиђено и да десет најбољих радова буде награђено пригодним прибором.

Извор: Просветни преглед и Координационо тело