Архива вести
                   

КОРОНА У БУЈАНОВЦУ МИРУЈЕ, ЈЕДАН НОВИ СЛУЧАЈ

15. октобар 2020.

Бујановац - У Бујановцу је регистрован још један случај инфекције корона вирусом, а пацијент је хоспитализован у болници у Врању.

Директорка Дома здравља, др Далиборка Павловић, упркос новом случају, каже да је епидемиолошка ситуација у општини непромењена, односно да за сада нема назнака ескалације.

„Јуче смо имали свега девет прегледа у ковид амбуланти, међу којима није било деце. Тестирана су два пацијента и један брзи тест је био позитиван, међутим, у врањску болницу је упућен и пацијент са негативним резултатом, јер је његова клиничка слика захтевала хоспитализацију“, казала је  др Павловић.

Укупан број оболелих од короне од почетка епидемије сада је 203, док је само у октобру регистровано шест нових случајева.

По речима директорке, до неслагања у званичним подацима о броју оболелих у Бујановцу, које објављују  здравствене установе и Дом здравља у Врању, долази због тога што се одређени број мештана општине тестира у Врању или Сурдулици, односно нису се јавили у бујановачку ковид амбуланту.

Извор: Бујановачке и Координационо тело