Архива вести
                   

КООРДИНАЦИОНО ТЕЛО УРУЧИЛО У МЕДВЕЂИ УГОВОРЕ СРЕДЊОШКОЛЦИМА КОЈЕ СТИПЕНДИРА

7. децембар 2018.

Медвеђа – Средњошколци у Медвеђи, њих 63 од 80 колико се пријавило на конкурсу, наредних девет месеци имаће стипендију од 6000 динара месечно. Стипедије су добили на овогодишњем конкурсу Службе Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа. Служба Координационог тела у складу са буџетом располаже средствима за 300 стипендија и сходно квотама, општина Медвеђа добила је 21%.

“Сви који су показали успех који заслужује стипендирање, добили су стипендије у трајању од девет месеци. Износ стипендија је 6.000 динара месечно, и надам се да ћете новац утрошити за оно што вам је потребно, да ће вам помоћи да своје школовање организујете на начин како то желите, рекао је Зоран Станковић, председник Координационог тела. Станковић је искористио прилику и да мотивише ученике да упишу студије.

Председник општине Медвеђа, Небојша Арсић истакао је да је Координационо тело у претходним годинама пуно урадило за општину Медвеђа, као и да је ова година што се тиче сарадње била још ефикаснија.

“Велику захвалност дугујем Координциом телу и председнику тог тела Зорану Станковићу. Захваљући промени пропозиција општина Медвеђа је ове године добила већи број стипендија. Честитам ђацима на добијеним стипендијама, са жељом да у будућности, када упишу факултете представљају Медвеђу на најбољи начин. Сви млади људи који заврше студије биће добродошли, а ми ћемо, иако то није лак задатак, наћи начин да те младе људе запослимо, ”  истакао је Арсић. Председник општине Медвеђа нагласио је и да је на последњој седници општинског Већа донета одлука да свако новорођено дете добије 30 хиљада динара, да цена уписа у вртић буде најнижа у Србији, две хиљаде динара и да општина плати превоз свим ђацима којима је неопходан да би стигли до школа.  

Катарина, Петра, ученице првог разреда Економске школе и Иљире која је матуранткиња, кажу да им стипендија много значи, да ће им олакшати школовање и да ће им помоћи да остваре своје потребе у периоду у којем је буду добијале. Оне су истакле да је стипендија подстрек и свима онима који је нису добили да уче боље и да се на тај начин боре за себе. Катарина, Петра и Иљире, одличне ученице и своју будућност виде у Медвеђи.   

Служба Координационог тела у складу са буџетом располаже средствима за 300 стипендија и сходно квотама општина Бујановац је добила 40 % односно 120, Прешево 39%, тј. 117 , а Медвеђа 21% односно 63 стипендије.

Извор: Координационо тело