Архива вести
                   

КОНСТИТУИСАНА ЛОКАЛНА СКУПШТИНА

27. октобар 2015.

Медвеђа - У Медвеђи је јуче, после септембарских локалних избора, конституисана локална скупштина у којој, од 35 одборника, коалиција окупљена око СНС-а има 22, а за председника скупштине изабран је Милисав Милетић (СПС).

„СНС, који је освојио 16 мандата, на изборе је изашао у коалицији са социјалистаима, којима су припала четири, и Партијом уједињених пензионера Србије, која има два мандата“, рекао је председник привременог органа Небојша Арсић, који је био први на тој листи.

„Наредна седница је заказана за 6. новембар, када ће бити избрана извршна власт“, рекао је Арсић.

У локалном парламенут су и одборници две албанске партије са пет, односно три мандата и Група грађана „За Горњу Јабланицу" са пет одборничким места. Демократска партија, чији је лидер Нагип Арифи, актуелни председник општине Бујановац, је освојила пет мандата, док је заједничка листа Партија за демокатско деловање Ризе Хаљимија и Демократске уније Албанаца Рахми Зулфијуа освојила три мандата.

Арсић, који је у изборној ноћи најављен као нови председник општине, није желео да говори о кадровским решњима и које ће све странке учествовати у будућој власти.

Локални медији са југа Србије наводе и да би у власти, упркос томе што коалиција око СНС-а сама може да има убедљиву већину, могла да се нађе и једна од албанских политичких странака.

Извор: Танјуг и Координационо тело