Архива вести
                   

КОНКУРСИ ЗА ПРЕДШКОЛЦЕ И ОСНОВЦЕ (Рок: 25. октобар 2020)

24. септембар 2020.

Завод за јавно здравље (ЗЗЈЗ) у Врању, у сарадњи са Институтом за јавно здравље др Милан Јовановић Батут, је расписао наградни литерарни и ликовни конкурс за полазнике предшколских установа и ученике основних школа са темама „Здраве навике за здраве зубе", „Подржи дојење - за здравију планету" и „Здравље на уста улази".

Циљ конкурса је да се подстакне здравствено васпитни рад за овај узраст деце о теми оралног здравља, правилне исхране и подршке дојењу.

За сваку од тема, по три најбоља ликовна рада у категорији предшколаца и по три најбоља литерарна и ликовна рада у категорији ученика од првог до четвтог и од петог до осмог разреда основних школа и вртића у Врању, као и школа и вртића са подручја Пчињског округа, могу се доставити Центру за промоцију здравља

ЗЗЈЗ Врање на адресу Ј.Ј. Лунге 1, 17500 Врање, са назнаком „За конкурс - недеља здравља уста и зуба", „За конкурс - Светска недеља дојења" и „За конкурс - октобар месец правилне исхране" најкасније до 25. октобра ове године.

Ликовни радови би требало да буду урађени на папиру, у формату блока број 5.

Најбољи ликовни и литерарни радови биће изабрани и промовисани на нивоу округа, а затим достављени Институту Батут како би се одабрао и промовисао најбољи дечји рад за сваку од кампања.

Најбољи радови ће бити штампани као постер у 2021. години, а биће постављени и на сајту Института Батут.

Извор: ОК Радио и Координационо тело