Архива вести
                   

КОНКУРС ЗА „ЗЕЛЕНЕ ИДЕЈЕ”

28. април 2016.

Траг фондација, у партнерству са Фондом браће Рокфелер (РБФ) и Ерсте Банком, четврту годину за редом организује конкурс Националног форума за Зелене идеје.  Циљ конкурса је да се препознају и подрже идеје са највећим потенцијалом одрживости, односно остваривања социо-економског развојног утицаја на локалну заједницу, уз очување природних ресурса и животне средине.

Конкурс за пријављивање идеја ће бити отворен до 2. маја 2016. године, до 17 часова.

Национални форум за Зелене идеје намењен је подстицању појединаца, удружења и малих предузећа да развију зелене бизнис идеје, које користе локалне ресурсе и ревитализују традиционалну производњу. На конкурс могу да се пријаве пројекти који равномерно обухватају све елементе одрживог развоја, односно који поред финансијске одрживости креативно решавају економске, друштвене и проблеме животне средине. Предност ће имати идеје које се ослањају на локалне ресурсе, укључујући запошљавање локалног становништва и коришћење њихових знања и вештина, а садрже и нацрт пословног плана, као и плана заштите и унапређења животне средине.

На конкурс се могу пријавити: појединци, регистрована удружења према Закону о удружењима, регистрована пољопривредна домацинства, мала предузећа и предузетници који имају годишњи обрт мањи од 10.000 евра.

Три идеје које буду оцењене као најзначајније за важне промене на локалном нивоу биће награђене са по 5.000 долара.

Поред награде на Националном форуму, све три награђене идеје учествоваће у јулу 2016. године на Регионалном форуму Фонда браће Рокфелер (РБФ) у Србији, уз могућност да се такмиче за додатну награду од 10.000 долара. Награђени пројекти биће додатно подржани путем консултација и менторства са циљем да постану конкурентни и одрживи на дужи временски период.

Подносиоци пројектних идеја се на конкурс пријављују путем Пријавног формулара, који се може преузети на сајту www.tragfondacija.org. Попуњен пријавни формулар потребно је послати до 2. маја 2016. године до 17 часова, електронским путем на адресу: zeleneideje@tragfondacija.org.

Извор: Траг фондација и Координационо тело