Архива вести
                   

КОНКУРС ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОГРАМА И ПРОЈЕКАТА МЕЂУНАРОДНЕ САРАДЊЕ У ОБЛАСТИ КУЛТУРЕ И УМЕТНОСТИ (РОК: 7. СЕПТЕМБАР 2019)

29. јули 2019.

Министарство културе и информисања је расписало конкурс за суфинансирање програма и пројеката међународне сарадње у области културе и уметности.

Предмет Конкурса је суфинансирање међународних програма/пројеката који се реализују у Републици Србији, а који доприносе развоју међународне билатералне и мултилатералне сарадње, и то: конференција, семинара, радионица и других стручних скупова, као и резиденцијалних програма у области културе и уметности.

Право учешћа на конкурсу имају установе, уметничка и друга удружења регистрована за обављање делатности културе, као и други субјекти у култури са седиштем на територији Републике Србије, осим установа културе чији је оснивач Република Србија, које се финансирају сходно члану 74. Закона о култури.

Право учешћа на конкурсу немају аматерска удружења и организације, нити физичка лица.

Максимални износ по пројекту не сме да прелази 300.000,00 динара.

Конкурс траје до 7. септембра 2019. године.

За сва питања везана за поступак пријављивања на Конкурс Министарства заинтересовани се могу обратити на електронску адресу: konkurs.ms@kultura.gov.rs , као и на контакт телефоне: 011/3032 113 и 011/33 98 175.

Додатне информације о конкурсу и пријавни формулар су доступни на

http://www.kultura.gov.rs/lat/konkursi/konkurs-2019-za-sufinansiranje-programa-i-projekata-medjunarodne-saradnje

Извор: Министарство културе и информисања и Координационо тело