Архива вести
                   

КОНКУРС ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ У ЈАБЛАНИЧКОМ ОКРУГУ (Рок: 21. април 2021)

24. март 2021.

Локални тим Лесковац Уније средњошколаца Србије је одлучио да, у сарадњи са Народном библиотеком „Радоје Домановић“ Лесковац, организује литерарни конкурс на следеће теме: „Написаћу ти стих“,„Песма у мени“ и „Наш језик је симбол мене“, а пријаве трају од 21. марта до 21. априла 2021. године.

У данашње време средњошколци су све повученији у себе, а један од начина да изразе своје мисли и емоције је писање. Организатори конкурса сматрају да је баш овај конкурс одлична прилика за то. 

Право учешћа у наградном конкурсу имају ученици свих средњих школа у Јабланичком округу.

Радове можете слати на и -мејл: mija.pejic@unss.org.rs , а прва три места ће бити награђена специјалним наградама које је припремила Библиотека.

Унија средњошколаца Србије је организација младих, настала са циљем стварања организације која ће представqати и заступати средњошколце на националном и европском нивоу. Данас је једина независна средњошколска организација у Србији. Организација је развила националну мрежу која броји 196 ученичких парламената у 76 градова/општина Србије. Тренутно организација представља укупно око 110.000 средњошколаца. Неки од основних циљева Уније средњошколаца су демократизација ученичких структура, оснаживање и јачање капацитета ученичких парламената, неформално образовање средњошколаца и стварање инклузивне и безбедне школске заједнице.

Уколико желите да сазнате нешто више о Унији и њеном раду, то можете да урадите на сајту: www.srednjoskolci.org.rs , а уколико желите да сазнате више о Локалном тиму Лесковац, или имате нека питања или недоумице, можете да га контактирате преко Инстаграм профила @unss.le или на мејл mija.pejic@unss.org.rs .

Извор: Југмедиа, Дневник југа, Инфо центар југ, Јужне вести и Координационо тело