Архива вести
                   

КОНКУРС ЗА СРЕДЊЕ ШКОЛЕ: ЗНАЊЕ ЗА ОДРЖИВИ РАЗВОЈ (РОК: 22. ФЕБРУАР 2021)

22. фебруар 2021.

Национални конвент о Европској унији и Истраживачка станица Петница позивају средње школе у Србији да се пријаве за учешће у образовном програму „Знање за одрживи развој“. На конкурсу ће бити изабрано 15 школа. Тим сваке изабране  школе ће имати три члана – два ученика и једног наставника, који ће учествовати у реализацији програмских активности.

Образовни програм „Знање за одрживи развој“има три целине.

• Едукативни семинар на тему одрживог развоја који се реализује у Истраживачкој станици Петница, крајем марта 2021. године, који је намењен ученицима из одабраних школа.

• Конкурс на којем школе предлажу мале пројекте о одрживом развоју и својој локалној средини.  Четири најбоља пројекта ће бити финансирана средствима у износу од 1000 евра по пројекту у динарској противвредности.

• Имплементација наведених малих пројеката у локалним заједницама и промоција тема одрживог развоја. Рок за реализацију одабраних малих пројеката је 31. мај 2021. године.

Наставници који учествују на пројекту ће имати континуирану подршку да као координатори школских тимова успешно представе у својим локалним заједницама и школама теме одрживог развоја и повежу их са локалним темама и школским градивом.

Школе које су заинтересоване за учешће у програму се пријављују путем онлине формулара, који је доступан на https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScT5B2xlXZHVv1vz0GEBG4mzFG_xFEhnovPCIN61wqgwGkhYg/viewform . Рок за пријаву је  22. фебруар 2021. године.

За додатне информације о учешћу на конкурсу можете писати на   konkurs@eukonvent.org .

Програм „Знање за одрживи развој” се реализује у оквиру пројекта „Подршка јачању утицаја цивилног друштва на процес европских интеграција кроз Национални конвент о Европској унији  – цивилно друштво и млади: улога и утицај”. Пројекат је подржала Амбасада Савезне Републике Немачке у Београду.

Изворeukonvent.org и Координационо тело