Архива вести
                   

КОНКУРС ЗА ПРОГРАМ АКАДЕМИЈА ОДРЖИВОСТИ (РОК: 18. ЈАНУАР 2019. ГОДИНЕ)

24. децембар 2018.

Траг фондација, у партнерству са SIGN мрежом, и уз финансијску подршку Европске уније, је објавила позив за пријаву на конкурс за програм Академија одрживости. Овај програм има за циљ да организацијама цивилног друштва помогне у изградњи дугорочних партнерстава са новим донаторима у њиховим заједницама, унапреди њихово дугорочно финансијско планирање и побољша њихову одрживост кроз повећање њихове видљивости и утицаја у заједницама у којима раде.

Позив за пријављивање на конкурс је отворен за све организације цивилног друштва (удружења грађана и фондације) регистроване на територији Републике Србије, које постоје више од годину дана и чија је примарна територија деловања заједница (село, општина, град) у којој су регистроване.

Траг фондација ће овим програмом подржати до 10 организација цивилног друштва, које ће добити обуку за прикупљање средстава, подршку за израду планова за прикупљање,  по 700 евра за кампање прикупљања средстава и за прикупљен износ новчаних средстава у својој заједници од стране појединаца и компанија, Траг фондација им додељује исти износ новца, који могу да користе за своје пројектне активности. Минимални износ за прикупљање је 2.000 евра, а максимални 4.000 евра у динарској противвредности. Укупно је на распологању 28.000 евра за свих 10 пројеката.

Попуњене пријавне формуларе можете слати најкасније до 18. јануара 2019. године на имејл адресу filantropija@tragfondacija.orgb. Пријавни формулар можете преузети на      https://www.portalmladi.com/konkurs-za-program-akademija-odrzivosti-otvoren-do-18-januara-2019-godine/

Процес селекције биће завршен најкасније до краја јануара 2019. године, а два тренинга одржана током фебруара 2019. године.

Уколико вам је у току конкурса потребна било каква подршка или желите консултације у вези са вашом идејом, пишите на имејл адресу vjekoslav@tragfondacija.org .

Детаљније информације о условима конкурса и процесу одлучивања можете преузети на https://www.tragfondacija.org/media/Akademija%20odrzivosti/Akademija%20odrzivosti%20Poziv%20za%20konkurisanje.pdf

Извор: Портал Млади и Координационо тело