Архива вести
                   

КОНКУРС ЗА ПОДРШКУ МЕДИЈИМА У ИЗГРАДЊИ КАПАЦИТЕТА ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ОНЛАЈН ИСТРАЖИВАЊА (РОК: 10. СЕПТЕМБАР 2020)

31. август 2020.

Биро за друштвена истраживања (БИРОДИ) је расписао конкурс за подршку медијима у изградњи техничко-технолошких и стручних капацитета за спровођење онлајн истраживања. Конкурс је отворен до 10. септембра 2020. године.

Конкурс је расписан у оквиру Онлајн истраживачке академије коју БИРОДИ спроводи уз подршку Европске задужбине за демократију (European Endowment for Democracy -EED).

Сврха наведених активности је јачање јавности у Србији кроз активно слушање и комуникацију са публиком и стварање услова за редакцијску евалуацију медијских садржаја као елемената одрживости медија.

БИРОДИ наводи да ће изабрани медији кроз едукативне радионице бити оспособљени да самостално користе платформу Твој став, како за потребе евалуације својих медијских садржаја, тако и за испитавања медијских потреба публике. Поред тога, медији ће бити оспособљени да формирају и одржавају панел своје публике са којом ће комуницирати путем онлајн истраживања. изабрани медији ће имати на располагању моделе анкета које ће моћи да користе за своја онлајн истраживања уз обавезу потписивања Истраживачког кодекса.

Важан сегмент је и могућност да изабрани медији заједнички раде на Медијском панелу који чине грађани, новинари и академска заједница.

Чланови Медијског панела могу, у међусобном партнерству, да спроводе потребна истраживања публике.

Додатни подаци о конкурсу су доступни на http://www.birodi.rs/wp-content/uploads/2020/08/online-istrazivacka-akademija.pdf

Извор: БИРОДИ и Координационо тело