Архива вести
                   

КОНКУРС ЗА ОСЛИКАВАЊЕ МУРАЛА (РОК: 20. АВГУСТ 2019)

13. август 2019.

Организатори Фестивала уметности на улици „Реконструкција“позивају визулене уметнике и уметнице из Србије који имају до 35 година да се пријаве на конкурс за осликавање мурала. Победничко решење ће бити изведено у оквиру овогодишњег издања фестивала који се одржава у јавним просторима на београдском Дорћолу, као и у дворишту ОШ „Краљ Петар I“у Београду, од 6. до 8. септембра под слоганом „Ајмо напоље“.

Конкурс је отворен за појединце и колективе, а пријава треба да садржи: идејно решеје мурала са објашњењем (димензије зида су: 3м висина и 2,5м ширина), кратку биографију и фотографије три раније реализована зидна рада. Наведено је потребно послати у једном ПДФ документу именованом именом и презименом аутора или колектива, не већим од 5МБ. Пријаве слати на: konkurs@festivalrekonstrukcija.com, са назнаком „Конкурс за мурале”, до 20. августа.

Фестивал уметности на улици „Реконструкција“уводи уметност у свакодневни живот кроз: мурале и друге ликовне интервенције, инсталације у простору, изложбе уличне фотографије, уметничке радове за „удомљавање“, дебатни програм, уметнички маркет, радионице, музички програм, као и уличне игре из детињства. На овогодишњем фестивалу учествоваће више од 50 аутора и ауторки из различитих уметничких дисциплина, а сви садржаји ће бити бесплатни.

Више информација о фестивалу уметности на улици „Реконструкција“ је доступно на  www.facebook.com/FestivalRekonstrukcija

Извор: Портал млади и Координационо тело