Архива вести
                   

КОНКУРС ЗА НОВО НАЈБОЉЕ ДИГИТАЛНО РЕШЕЊЕ КОЈЕ ПОДСТИЧЕ АКТИВИЗАМ ГРАЂАНА (РОК: 15.06.2019)

17. мај 2019.

Имате идеју за нову апликацију или платформу која може да повеже грађане и помогне им у решавању проблема у њиховој заједници? Мислите да дигитална демократија може да допринесе већем укључивању грађана и грађанки у креирању политика?

Уколико су одговори на ова питања потврдни, Београдска отворена школа (БОШ) вас опзива да учествујете у конкурсу и поделите своју идеју о иновативном дигиталном решењу које би ојачало грађански активизам и унапредило начине комуникације грађана са доносиоцима одлука.

Биће одабрано највише 5 (пет) најбољих решења, а аутора најбоље идеје чека подршка у развијању предложеног дигиталног решења у виду новчане награде у вредности од 2.000 евра.

Све информације о конкурсу и начину пријављивања налазе се на http://www.bos.rs/ei/uploaded/YOU4EU_Contest_Call%20for%20Applications.pdf,   а организатори позивају све који су заинтересовани за учешће да пажљиво прочитају и правилник, који се налази на   http://www.bos.rs/ei/uploaded/YOU4EU_Contest_Rules%20and%20Regulations_1.pdf  и  који садржи детаље о томе ко има право учешћа, које идеје су добродошле и како ће тећи процес селекције.

Рок за пријављивање је 15. јун 2019.

Београдска отворена школа организује овај конкурс заједно са партнерима из Црне Горе (Институт алтернатива), Хрватске (Гонг), Словеније (ПиНА) и Шпаније (Access Info Europe) у оквиру пројекта „YOU4EU – Учешће грађана 2.0“, који траје од септембра 2018. до фебруара 2020. године и спроводи се уз подршку програма Европа за грађане и грађанке.

Више информација потражите на www.bos.rs

Извор: Београдска отворена школа и Координационо тело