Архива вести
                   

КОНКУРС ЗА НОВИНАРСКУ НАГРАДУ ФОНДАЦИЈЕ „FETISOV“, НАЈВЕЋИ НАГРАДНИ ФОНД У ИСТОРИЈИ НОВИНАРСТВА (РОК: 1. ОКТОБАР 2019)

19. септембар 2019.

Хуманитарна фондација „Fetisov” из Женеве је расписала међународни конкурс за новинарску награду Fetisov Journalism Awards (FJA). Рок за достављање пријава је 1. октобар 2019. године.

Награда ће бити додељена најистакнутијим новинарима из целог света који доприносе промоцији универзалних људских вредности, као и због одважности коју су показали у раду на својим истраживачким причама.

Како наводи фондација „Fetisov“, награда је јединствена и због изузетно високог наградног фонда за најбоље приче,  који износи 520.000 швајцарских франака.

На конкурс могу да се пријаве особе старије од 18 година, које треба да предложе представници регистрованих новинарских организација (синдикати, удружења, друштва новинара).

Новинарске приче, чланци и извештаји који се пријављују на конкурс морају бити објављени у штампаним или онлајн медијима у периоду од 1. јуна 2018. до 31. маја 2019. године.

Награде ће бити додељене у четири категорије: за изузетан допринос миру, грађанским правима, истраживачком новинарству, као и приче из области екологије и заштите животне средине. У свакој категорији ће бити по три добитника награде.

Више о конкурсу и пријави прочитајте на https://fjawards.com/

Извор: Dijalog.net и Координационо тело