Архива вести
                   

КОНКУРС ЗА НАЈБОЉУ ФОТОГРАФИЈУ НА ТЕМУ „СОЦИЈАЛНА ИНКЛУЗИЈА”

20. јули 2016.

Центар за социјалне иновације и интеграције организује конкурс за избор најбоље фотографије на тему „Социјална инклузија“.

Циљ конкурса је промоција потребе за социјалном инклузијом кроз фотографију као једног од најмоћнијих и најбржих преносника информација и идеја. Конкурс има за циљ друштвено укључивање свих оних које друштво на неки начин одбацује и искључује (особе са инвалидитетом, сиромашни, припадници националних и других мањинских заједница…).

На конкурс се могу јавити сви заинтересовани аматерски и професионални аутори, а фотографије могу бити снимљене или фото апаратом или мобилним телефоном, поштујући минималне стандарде квалитета описане у правилнику конкурса.

Ауторима фотографија се даје уметничка и креативна слобода да сами осмисле садржај фотографије како би на што ефективнији начин приказали значај и тежину социјалне инклузије. Главна смерница за фотографију јесте да фотографије морају да буду ведрог и афирмативног карактера, јер Центар жели да тему социјалне инклузије измести из „сивила и таме“, како су осетљиве социјалне теме представљене у јавности.

Конкурс траје од 15. јула до 26. августа 2016. године.

Награде за ауторе прве три фотографије су ваучери за куповину техничке опреме од 15.000, 10.000 и 5.000 динара.  Свечано проглашење победника и додела награда одржаће се 28. августа 2016. године.

Све потребне информације можете добити на страници Центра www.facebook.com/csiikg/ или путем контакта на csiikg@gmail.com.

Додатне информације о конкурсу, као и правилник конкурса, су доступни на http://socijalnoukljucivanje.gov.rs/rs/konkurs-za-najbolju-fotografiju-na-temu-socijalna-inkluzija-rok-26-8-2016/

Извор: Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва и Координационо тело