Архива вести
                   

КОНКУРС ЗА НАГРАЂИВАЊЕ ПРОЈЕКАТА СОЦИЈАЛНЕ ИНКЛУЗИЈЕ КРОЗ СПОРТ (РОК: 23.07.2019)

10. јули 2019.

Европска комисија је објавила је позив организацијама у Европи које су већ успешно развиле спортске пројекте усмерене на социјално укључивање да се пријаве на конкурс за европску награду #BeInclusive EU Sport Awards.

Рок за достављање пријава је 23. јул 2019. године у подне, а право учешћа имају и организације регистроване у Републици Србији.

На конкурсу могу да учествују јавне или приватне, комерцијалне или непрофитне организације и установе, укључујући спортске клубове и асоцијације, које користе снагу спорта за повећање социјалне укључености друштвених група у неповољном положају, попут етничких мањина, избеглица, особа са инвалидитетом, група младих под ризиком или било којих других група које се суочавају са изазовним друштвеним околностима.

Пројекти који се квалификују у најужи круг ће добити награду од 2500 евра и учествоваће на финалној церемонији у новембру у Бриселу, на којој ће бити изабрана три најбоља пројекта који ће добити награду од 10.000 евра. Осим новчаних награда, пројекти и организације промоцијом добијају на препознатљивости и служиће као инспирација организацијама и појединцима широм Европе.

Конкурсна документација, детаљно описана правила конкурса и поступак за пријаву, као и  пројекти награђени прошле године, су доступни на сајту Европске комисије https://ec.europa.eu/sport/be-inclusive_en#readysetgo

Извор: Европска комисија и Координационо тело