Архива вести
                   

КОНКУРС ЗА МЕЂУНАРОДНИ ПРОГРАМ „МЛАДИ ЕКО-РЕПОРТЕРИ“ НА ТЕМУ „ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ“

12. децембар 2018.

Права на учешће у конкурсу имају сви млади од 11 до 25 година. Млади еко-репортери би требало да истакну проблеме у животној средини који се односе на енергетску ефикасност, са посебним освртом на своју локалну заједницу и, уколико је могуће, дају решење за проблем који описују. Ова година ће бити посвећена питањима попут значаја уштеде енергије, обновљивим изворима енергије, потребом за очувањем природних ресурса, мењањем људских навика у циљу уштеде енергије и сл.

Конкурс је отворен до 1. фебруара 2019. године, након чега ће национални жири изабрати најбоље и наградиће првопласиране радове у свим узрасним категоријама (11-14 година, 15-18 година и 19-25 године, као) и у свим категоријама рада.

Победнике националног конкурса очекују награде и даље интернационално такмичење са осталим Младим еко-репортерима из 35 земаља широм света где се спроводи овај програм.

Више информација о међународном програму Млади еко-репортери, као и детаљно упуство за прављење репортажа и пропозиције такмичења можете наћи на страници:  http://feeserbia.com/programi/mladi-eko-reporteri/.

Програм Млади Еко-репортери је интелектуално власништво међународне Фондације за образовање о животној средини из Копенхагена. Национални оператер програма у Србији је струковно удружење Амбасадори одрживог развоја и животне средине. Програм Млади еко-репортери у Србији подржало је Јавно предузеће „Електропривреда Србије“.

Извор: Енергетски портал и Координационо тело