Архива вести
                   

КОНКУРС ЗА ИЗБОР ОПШТИНЕ/ГРАДА ЈЕДНАКИХ МОГУЋНОСТИ (РОК: 20.11.2018)

6. новембар 2018.

Повереник за заштиту равноправности, као централна државна институција у чијем је мандату унапређење равноправности у свим друштвеним односима и заштита од дискриминације свих друштвених група, установио је ГОДИШЊУ НАГРАДУ ЗА ОПШТИНУ/ГРАД ЈЕДНАКИХ МОГУЋНОСТИ за све локалне самоуправе у Србији, са циљем промовисања и јачања равноправности на свим пољима и стварања бољих и праведнијих услова за живот свих грађана и грађанки у локалним заједницама.

Победник ће бити проглашен на конференцији која ће бити одржана у децембру, када се обележава Међународни дан људских права. Признање ће се додељивати сваке године, а лауреат ће као награду добити посебан Лого равноправности који ће користити до избора следећег победника и биће промовисан као пример најбоље праксе у нашој држави и Европи, кроз европску Мрежу тела за равноправност – ЕКВИНЕТ.

Повереница за заштиту равноправности, Бранкица Јанковић, позива све општине и градове да се кандидују и допринесу још интензивнијем развоју нашег друштва на темељима толеранције, равноправности и поштовања људских права свих наших грађана и грађанки.

Рок за достављање попуњеног Упитника у писаној или електронској форми истиче 20. новембра 2018. године.

Услови конкурса и упитник су доступни на http://ravnopravnost.gov.rs/rs/ustanovl%D1%98ena-godisnja-nagrada-poverenika-za-opstinu-ili-grad-jednakih-mogucnosti/

Извор: Повереник за заштиту равноправности и Координационо тело