Архива вести
                   

КОНКУРС ЗА ГОДИШЊУ МЕДИЈСКУ НАГРАДУ ЗА ТОЛЕРАНЦИЈУ (РОК: 05.09.2017)

14. јули 2017.

Поводом  Међународног дана толеранције, Повереник за заштиту равноправности, уз подршку Мисије ОЕБС у Србији,  додељује Годишњу медијску награду за најбоље медијске текстове и прилоге на тему борбе против дискриминације и промовисања равноправности и толеранције. Циљ конкурса је медијско промовисање вредности као што су: равноправност, толеранција, сузбијање предрасуда и стереотипа према мањинским, маргинализованим и угроженим групама, као и подизање видљивости институције Повереника.

Право на учешће на конкурсу имају новинари и новинарке свих штампаних и електронских, локалних и националних медија регистрованих у Србији, који су објавили текстове/прилоге на тему конкурса, у периоду од 5. септембра 2016. до 5. септембра 2017. године.

Критеријуми на основу којих ће се учесници оцењивати су: препознавање феномена дискриминације, допринос смањивању стереотипа и предрасуда, афирмативно извештавање, промовисање равноправности и употреба родно осетљивог језика.

У обзир ће се узимати радијски и телевизијски прилози у трајању од најдуже 3 минута, и најдуже 30 минута за репортаже.

Медијске текстове и прилоге потребно је послати у периоду од 5. јуна до 5. септембра 2017. године на: poverenik@ravnopravnost.gov.rs. Пријава за конкурс треба да садржи медијски прилог/текст и краћу биографију са контактима аутора/ауторке. Формат пријаве: за радио и телевизију – линк са емитованим прилогом, за штампане и интернет медије – линк и објављен текст у ПДФ формату.

Добитници прве награде посетиће једну од европских медијских кућа која има добре праксе у извештавању о људским правима.

За све додатне информације можете се обратити Тамари Влашкалин на tamara.vlaskalin@ravnopravnost.gov.rs или на телефоне 011 243-64-64 и 011 243-80-20.

Више информација о конкурсу је доступно на ravnopravnost.gov.rs

 Извор: ravnopravnost.gov.rs и Координационо тело