Архива вести
                   

КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ОМЛАДИНСКИХ ПРОЈЕКАТА – МЛАДИ СУ ЗАКОН 2016

17. јун 2016.

Прешево, Бујановац и Медвеђа – У оквиру програма „Млади су закон”, удружење Народни парламент, ресурс центар Министарства омладине и спорта за Јабланички и Пчињски округ, у сарадњи са удружењем „Велес“из Владичиног Хана и Канцеларијама за младе из Власотинца, Владичиног Хана, Врања и Трговишта, а уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије, расписују конкурс за финансирање омладинских волонтерских пројеката у циљу подстицања активизма и волонтирања младих.

Ако сте креативни, храбри и хумани, ако желите да омогућите квалитетнији живот вршњацима, младима, али и другим суграђанима у својој локалној заједници, и имате између 15 и 30 година, учествујте у програму „Млади су закон” који се реализује седму годину за редом,  у циљу подстицања активизма и волонтирања младих широм Србије!

На конкурс могу да се пријаве удружења младих и неформалне омладинске групе састављене од најмање пет чланова, као што су ђачки или студентски парламенти, разне омладинске секције и друге групе младих са територије Јабланичког и Пчињског округа. Неформалне омладинске групе морају имати минимум једну пунолетну особу.

Смернице конкурса и образац за писање предлога пројекта су доступни на http://www.parlament.org.rs/konkurs-za-finansiranje-omladinskih-projekata-mladi-su-zakon-2016/

Конкурс је отворен до 10. јула 2016. године!

Представници одабраних омладинских група/удружења младих ће бити позвани на тродневну обуку за писање пројеката и управљање пројектним циклусом, која ће се одржати у периоду од 15. до 30. јула 2016. године.

Коначни резултати конкурса, односно предлози пројеката који ће бити финансирани, ће бити објављени 10. августа 2016. године.

Извор: Министарство омладине и спорта, удружење Народни парламент и Координационо тело