Архива вести
                   

КОНКУРС ЗА ЕКОНОМСКО ОСНАЖИВАЊЕ ЖЕНА – ЈА САМ ОДВАЖНА!

6. новембар 2018.

ИКЕА Србија, МастерКард и Фондација Ана и Владе Дивац окупиле су се се око заједничког пројекта „Ја сам ОДВАЖНА!” усмереног на подршку економском оснаживању жена у Србији. Пројекат има за циљ да допринесе побољшању положаја жена у радном и друштвеном окружењу, градећи равноправност жена и код куће.

У оквиру пројекта се реализује конкурс „Ја сам ОДВАЖНА“ кроз који ће бити подржани бизниси основани од стране жена и/или они које воде жене, као и правни субјекти који запошљавају најмање 50% жена, а који ће кроз овај конкурс отворити најмање једно радно место за жене. Основна делатност правних субјеката који ће бити подржани је производна делатност (играчке, текстилни производи, стари занати, храна, пића/сокови/сирупи, украсни/употребни предмети, производи за децу и сл). Пројекти ће бити одабрани на основу њиховог утицаја на запошљавање жена, релевантности и капацитета за остварење пословног напретка и одрживости након истека пројекта.

Да би могли да се пријаве за додељивање средстава, подносиоци пријаве морају да буду регистровани правни субјекти у власништву жена, они које воде жене или правни субјекти који међу запосленима имају најмање 50% жена. Активности се морају реализовати искључиво на територији Републике Србије.

Следећа правна лица могу да поднесу пријаву на овај конкурс:

• Микро предузећа

• Задруге, пољопривредна газдинства

• Предузетник/ца

• Предузећа која запошљавају маргинализоване и социјално угрожене жене

• Удружења грађана која имају мисију да унапређују економску самосталност и положај жена у друштву, а имају комерцијалну активност која запошљава жене.

Правна лица са својом пословном идејом могу да конкуришу за бесповратна средства у распону од 5.000 до 7.000 евра.

Конкурс је отворен од 1.11.2018. до 15.12.2018. године до 17 часова.

Додатне информације о конкурсу, смернице за подношење пријава, као и пријавни формулари, се доступни на www.divac.com/jasamodvazna, док сва питања у вези са процедуром пријављивања на конкурс могу да се поставе путем е-мејла jasamodvazna@divac.com  или на број телефона 062 77 87 96 радним даном од 12 до 15 часова.   

Извор: Фондација Ана и Владе Дивац и Координационо тело