Архива вести
                   

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ РСК СТИПЕНДИЈА ЗА ШКОЛСКУ 2020/2021 ГОДИНУ (РОК: 31. ЈУЛ 2020)

15. јули 2020.

Фондација „Ана и Владе Дивац“, у сарадњи са групом донатора из САД, је  расписала конкурс за доделу РСК стипендија ученицима који 2020. године уписују први, други, трећи или четврти разред средње школе на територији Републике Србије, а по унапред утврђеним условима.

Право на стипендију имају ученици који у септембру 2020. године уписују И, ИИ, ИИИ или ИВ разред средње школе, чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе, а који постижу одличан успех у учењу и владању и чији је барем један родитељ/старатељ имао избеглички статус у Републици Србији, а избегао је из Републике Хрватске и то из следећих општина: Бенковац, Војнић, Вргинмост, Глина, Грачац, Двор, Доњи Лапац, Дрниш, Книн, Кореница, Костајница, Крњак, Обровац, Петриња, Плашки, Слуњ, Задар, Цапраг, Грубишно Поље, Дарувар, Окучани, Пакрац, Слатина, Бели Манастир, Вуковар, Даљ, Мирковци, Тења.

На конкурс за доделу ученичких стипендија могу да се пријаве ученици И, ИИ, ИИИ или ИВ разреда средње школе који у школовању постижу врло добар и одличан општи успех (од 4,00 до 5,00), а чији један или оба родитеља/старатеља имају доказ да су избегли из горе наведених општина. Посебну предност при додели стипендије имаће кандидати који до сада нису добијали ову стипендију, а потичу из осетљивих друштвених група (материјално угрожене породице, једнородитељске породице, лица са инвалидитетом, дете/родитељ са хроничним болестима и др).

Укупно ће бити додељено 50 стипендија, које ће бити исплаћене  на месечном нивоу за време трајања школске године (10 месеци), а у месечном износу од 5,000 динара.  Конкурс ће бити отворен. до 31.јула.2020. године. Одлука о одабраним ученицима биће донета до краја августа 2020. године. Све додатне информације могу се добити на телефон 011/33 41 755.

Текст конкурса и пријавни формулар су доступни на https://www.divac.com/Konkursi/2785/KONKURS-ZA-DODELU-RSK-STIPENDIJA-ZA-SKOLSKU.shtml

Извор: Фондација „Ана и Владе Дивац“ и Координационо тело