Архива вести
                   

КОНКУРС У ОКВИРУ КАМПАЊЕ „ЕВРОПА, ТО СИ ТИ“

20. фебруар 2017.

Ако сте средњошколац или средњошколка, „од акције“ сте и имате идеју о томе шта је потребно вашој школи да буде још боља, а ви и ваши наставници још успешнији,  преточите идеју у пројекат и конкуришите за средства!

Конкурс за школско такмичење, који је намењен свим ученицима и ученицама средњих школа и гимназија из 34 општине југоисточне и југозападне Србије у којима се реализује програм Европски ПРОГРЕС, расписан је 17. фебруара 2017. године. Заинтересовани ђаци ће, заједно са својим наставницима, моћи да предложе пројекат који би допринео квалитетнијем образовању и унапређењу услова за рад и учење у оквиру школе. Тим који буде имао најбољу идеју и знање добиће средства да свој пројекат спроведе у дело.

Прикупљање пријава ће трајати до 10. марта 2017, након чега ће путем сајта „Европа то си ТИhttp://evropatositi.rs./   бити организовано гласање за осам најбољих предлога, четири из југоистичне и четири из југозапдне Србије. Затим ће осам тимова чији пројекти освоје највише онлине гласова учествовати у  полуфиналном такмичењу у Нишу, где ће се надметати у знању о темама које се тичу Европске уније и процеса европских интеграција, представљених у апликацији „Европа за понети“  https://play.google.com/store/apps/details?id=rs.bos.evropazaponeti&hl=sr .   Финале такмичења ће бити одржано у мају у Новом Пазару, а два тима који победе добиће средства у вредности од 100.000 динара за спровођење предложеног пројекта у дело.

Детаљне информације о пријављивању, правилма и гласању, заинтересовани ученици и школе могу да пронађу на сајту evropatositi.rs.

 Општине обухваћене програмом Европски Прогрес, који спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС), су  Нови Пазар, Ивањица, Нова Варош, Прибој, Пријепоље, Рашка, Сјеница и Тутин на југозападу Србије, као и Прокупље, Блаце, Житорађа, Куршумлија, Лесковац, Бојник, Власотинце, Лебане, Медвеђа, Црна Трава, Врање, Босилеград, Бујановац, Владичин Хан, Прешево, Сурдулица, Трговиште, Брус, Алексинац, Гаџин Хан, Дољевац, Мерошина, Сврљиг, Бабушница, Бела Паланка и Књажевац на југоистоку земље.

Извор: Европа то си ТИ и Координационо тело