Архива вести
                   

КОНКУРС СКГО ЗА НАЈБОЉЕ МЕДИЈСКЕ ПРИЛОГЕ „ДРУГАЧИЈЕ ОД ДРУГИХ“(РОК: 15. ОКТОБАР 2019)

13. август 2019.

Стална конференција градова и општина - Савез градова и општина Србије (СКГО), у оквиру програма „Подршка локалним самоуправама у Србији на путу ка ЕУ - Друга фаза", који финансира Влада Шведске, је и ове године расписала конкурс за најбоље медијске прилоге о пракси у локалној самоуправи „Другачије од других", који је за новинаре локалних, регионалних и националних медија отворен од 15. априла до 15. октобра 2019. године.

Теме конкурса су: ЕУ интеграције, заштита животне средине, унапређење пословне климе, превенција и управљање ванредним ситуацијама, као и родна равноправност и људска права на локалном нивоу. Расписивањем овог конкурса СКГО жели да истакне важност и улогу локалних власти у овим областима, а у циљу побољшања квалитета услуга које пружају грађанима.

У оквиру конкурса „ Другачије од других" ће бити додељено укупно пет награда, а аутори најбољих прилога биће награђени лаптоп рачунарима.

Оцену о најбољим медијским прилозима ће донети независни жири, који чине искусни уредници водећих редакција: Нада Гогић (РТС), Срђан Бошковић (Радио Београд 1), Веселин Симоновић (Блиц), Зоран Секулић (Фонет) и Владан Самарџић (Вечерње новости).

Прилоге треба послати Служби за информисање СКГО електронским путем на zeljko.krnetic@skgo.org i milos.obradovic@skgo.org, или поштом на адресу СТАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА ГРАДОВА И ОПШТИНА – Служба за информисање, Македонска 22/VIII, 11000 Београд, са назнаком – МЕДИЈСКИ КОНКУРС „ДРУГАЧИЈЕ ОД ДРУГИХ“.

Текст конкурса је доступан на  http://www.skgo.org/storage/app/media/uploaded-files/Tekst%20medijskog%20konkursa%202019.pdf

Извор: СКГО и Координационо тело