Архива вести
                   

КОНКУРС МИНИСТАРСТВА ЗДРАВЉА: ПОСАО ЗА 400 НАЈБОЉИХ УЧЕНИКА

31. мај 2019.

Влада Републике Србије и Министарство здравља су донели одлуку да запосле 400 најуспешнијих медицинских радника са средњом стручном спремом у здравственим установама у Републици Србији.

У саопштењу се наводи да је планирано да се омогући радно ангажовање најуспешнијих ученика три профила средњих медицинских школа за занимања медицинска сестра-техничар, педијатријска сестра и гинеколошко-акушерска сестра.

Позив се односи искључиво на кандидате који су завршили средње медицинске школе у школским годинама 2014/2015, 2015/2016, 2016/2017, 2017/2018. године, а кандидати треба да се пријаве до 31. маја.

Приоритет ће имати кандидати који су завршили школовање са најбољим успехом, а ради разматрања пријаве неопходно је да кандидат има доказ о положеном стручном испиту.

Пријаве могу да поднесу искључиво кандидати који су завршили државне средње медицинске школе на целој територији Републике Србије и нису у радном односу у струци на неодређено време.

Потребно је да пријавни образац попуните потпуним и тачним информацијама и пошањете га на и-мејл адресу akicijazaposljavanja2019@zdravlje.gov.rs  до петка, 31. маја.

Све остале информације о конкурсу, као и пријавни образац, су доступне на сајту Министарства здравља https://www.zdravlje.gov.rs/vest/338195/akcija-zaposljavanja-najuspesnijih-ucenika-srednjih-medicinskih-skola.php

Запошљавање ће бити обављено у складу са кадровским плановима здравствених установа и финансијским планом Републичког фонда за здравствено осигурање.

Извор: Танјуг, Политика, РТС и Координационо тело