Архива вести
                   

КОНКУРС „ЈА САМ ОДВАЖНА” (РОК: 30. СЕПТЕМБАР 2020)

27. август 2020.

ИКЕА Србија и Фондација Ана и Владе Дивац су се окупиле око заједничког пројекта „Ја сам одважна!” усмереног на подршку економском оснаживању жена у Србији. Пројекат има за циљ да допринесе побољшању положаја жена у радном и друштвеном окружењу, градећи равноправност жена и код куће.

У оквиру првог циклуса пројекта подржано је шест женских предузетничких иницијатива у укупном износу од 4,2 милиона динара. Имајући у виду тренутну кризу изазвану пандемијом вируса КОВИД 19 и неизвесну ситуацију у којој се велики део предузетника и предузетница у Србији нашао, ИКЕА Србија и Фондација Ана и Владе Дивац су решиле да отворе нови конкурс усмерен ка женском предузетништву.

У оквиру конкурса „Ја сам одважна“ ће бити подржани бизниси основани од стране жена и/или они које воде жене, као и правни субјекти који запошљавају најмање 60% жена. Основна делатност правних субјеката који ће бити подржани је производна делатност (играчке, текстилни производи, стари занати, храна, пића/сокови/сирупи, украсни/употребни предмети, производи за децу и сл). Пројекти ће бити одабрани на основу њиховог утицаја на запошљавање жена, релевантности и капацитета за остварење пословног напретка и одрживости након истека пројекта. Активности се морају реализовати искључиво на територији Републике Србије.

Пријаву на овај конкурс могу да поднесу следећа правна лица:

• Микро предузећа

• Задруге

• Предузетници и предузетнице

• Предузећа која запошљавају маргинализоване и социјално угрожене жене

• Удружења грађана која имају мисију да унапређују економску самосталност и положај жена у друштву, а имају комерцијалну активност која запошљава жене.

Услови за учешће у конкурсу:

• Да су регистровани у Агенцији за привредне регистре или да су уписани у Регистар пољопривредних газдинстава најмање 2 године од дана расписивања конкурса;

• Да су поднели попуњен пријавни формулар и анексе са потребном пратећом документацијом;

• Да су директно одговорни за припрему и реализацију пројекта, а не да делују у својству посредника

Износ подршке:

Правна лица са својом пословном идејом могу да конкуришу за бесповратна средства у распону од 5.000 до 7.000 евра.

Конкурс је отворен до 30. септембра 2020. године.

Смернице за подношење пријава, као и пријавни формулари могу се преузети са сајта www.divac.com/jasamodvazna, док сва питања у вези са процедуром пријављивања на конкурс можете поставити путем е-мејла на jasamodvazna@divac.com. Пријава се врши слањем пријавне документације (основне, пратеће и пожељне) попуњавањем он-лајн формулара који је доступан на https://www.emailmeform.com/builder/form/Zc3QVdyF16J2TPbG89. Фондација ће сваком приспелом предлогу пројекта доделити редни број, а списак пристиглих пријава биће постављен на адреси www.divac.com/jasamodvazna .

Извор: https://www.divac.com/jasamodvazna и Координационо тело