Архива вести
                   

КОМУНАЛАЦ: ПРОБЛЕМ СМЕЋА НА УЛИЦАМА ЛЕЖИ У ПАЉЕЊУ И МАЊКУ КОНТЕЈНЕРА

28. фебруар 2019.

Бујановц – Јaвно предузеће Комуналац ће покушати да набави најмање 20 нових контејнера, чиме ће бар донекле бити решен проблем ђубрета на улицама Бујановца.

Како је рекао Илир Таипи, технички диретор овог предузећа, цена једног новог контејнера је око 45.000 динара.

„Разговараћу са генералним директором да некако обезбедимо новац за ову набавку. Евидентан је проблем са смећем на појединим градским локацијама који ће, уверен сам, бити ублажен постављањем додатних контејнера“, тврди Таипи.

Према његовим речима, „црне тачке“ су обе улице код градског парка, улаз у град код Мотела, центар код бензинске пумпе, центар иза стамбене зграде и неколико локација у главној улици.

На тим локацијама, каже Таипи, недостаје још по неколико контејнера осим постојећих.

Он додаје да је током неколико зимских месеци запаљено 5 контејнера у граду, што је погоршало ионако озбиљне проблеме са смећем:

„Несавесни грађани бацају пепео из котлова и шпорета, а ту се обавезно нађе и жар који лако запали смеће па се уништи и контејнер“, каже Таипи.

Он додаје да Комуналац располаже са 6 камиона смећара, од којих су тренутно у функцији 4. Један чека на регистрацију а други се ремонтује тренутно, али и са ових 4 постиже да се заврши посао.

Извор: Бујановачке и Координацино тело