Архива вести
                   

КОМПАНИЈА „М ЕНТЕРИЈЕР ГРАДЊА“ ДОНИРАЛА МАНАСТИРУ ХИЛАНДАР ДВА ОБЈЕКТА У ОПШТИНИ МЕДВЕЂА

29. октобар 2020.

Медевеђа -  Захваљујући компанији „М ентеријер градња“, српски манастир Хиландар добио је на поклон две куће у општини Медвеђа, које ће у предстојећим месецима, уз још два објекта, бити прилагођене за потребе православног кампа пријатељства за децу, капацитета око 200 лежајева. Ови објекти претходно су били у власништву српских староседелаца, а након откупа, компанија их је преписала и предала на управу манастиру.

„Сматрам да је овакав вид помоћи далеко значајнији од пет до десет хиљада еура, колико те куће вреде на тржишту. Надам се да ћемо овим гестом покренути људе и друге привреднике да помогну Хиландару или на неки други начин дају свој допринос Србији и очувању традиције“, рекао је Марко Ивић, директор компаније „М ентеријер градња“.

Поклоњене куће, које су тренутно у лошем стању, ће бити обновљене и претворене у спаваонице прилагођене деци, а заједно са још два објекта чиниће комплекс православног кампа пријатељства.

„М ентеријер градња“ је друштвено  одговорна компанија која је и до сада улагала у помоћ заједници, што ће остати пракса и предстојећем периоду.

Извор: Србија данас и Координационо тело