Архива вести
                   

КОМКУРС ЗА УЧЕШЋЕ НА НАЦИОНАЛНОМ ФОРУМУ ЗА ЗЕЛЕНЕ ИДЕЈЕ (РОК: 5.5.2019)

16. април 2019.

Tраг фондација, Фонд браће Рокфелер и Ерсте Банка су објавили Конкурс за учешће на националном Форуму за зелене идеје.

У партнерству са Фондом браће Рокфелер и ЕРСТЕ Банком, Траг фондација тражи креативне и иновативне идеје за организовање и заједничко решавање друштвених проблема, ослањајући се на ресурсе из заједнице, уз очување животне средине.

Конкурс је усмерен на формално удружене грађане, а не на појединце, а намењен је удружењима грађана, фондацијама, задужбинама, задругама и привредним друштвима који планирају да постану солидарни предузетници или су у солидарном предузетништву почетници, и који експлоатацију ресурса, управљање инвестицијама, технолошки развој и институционалне промене усклађују са будућим, а не само са садашњим потребама.

Програм подржава одржив развој солидарних предузетника у припреми или почетника.

Идеје ће бити селектоване у складу са следећим критеријумима: општи утисак, друштвена мисија, пословна делатност, однос према животној средини и финансијска пројекција.

Више информација о критеријумима оцењивања можете пронаћи на https://www.tragfondacija.org/media/Uputstvo%20za%20prijavljivanje%20Forum%20za%20zelene%20ideje.pdf

Конкурс је отворен до 5. маја 2019. године.

Подносиоци пројектних идеја се на конкурс могу пријавити искључиво електронским путем, слањем попуњеног Пријавног формулара А и Буџета А  на prijavazeleneideje@tragfondacija.org.

Конкурсну документацију можете преузети на www.tragfondacija.org

Особље Траг фондације пружа подршку корисницима у делу разјашњавања услова и захтева за пријављивање. Сва питања можете слати електронском поштом на адресу zeleneideje@tragfondacija.orgзакључно са 25. априлом 2019. године.

Сви пријављени за учешће у програму добијају информацију о резултатима првог круга одабира најкасније до 17. маја 2019. године.

Фонд за награде обезбедила је Траг фондација, уз подршку Фонда браће Рокфелер (RBF).

Траг фондација и ЕРСТЕ банка ће добитницима награда обезбедити додатну подршку у виду консултација, едукација и размене искустава како би им пружили и дугорочну подршку у реализацији пословних идеја.

Поред награде на националном Форуму, све три награђене идеје учествоваће на регионалном Форуму Фонда браће Рокфелер (RBF), који ће ове године бити организован од 9. до 12. јула у Албанији, уз могућност да се такмиче за додатну награду од 10.000 америчких долара.

Додатне информације о конкурсу и конкурсна документација су доступни на  www.tragfondacija.org

Извор: Траг фондација и Координационо тело