Архива вести
                   

КОАЛИЦИЈА СТАБИЛНА И ЕФИКАСНА

16. октобар 2012.

Извор: Југпресс / Бујановац - Председник општине Бујановац Нагип Арифи изјавио је да је “највећи приоритет локалне самоуправе у Бујановцу економски развој” и додао да се “једино тако долази до политичке стабилности.”

Он је рекао да актуелна коалиција у Бујановцу добро функционише и одбацио је спекулације о промени владајуће  коалиције.

“Ми смо у сталном  међусобном контакту са нашим коалиционим партнерима, радимо тимски и од формирања коалиције у Бујановцу нисмо имали никаквих проблема. Све оно о чему одлучујемо на Општинском већу и Скупштини је резултат наших договора”, рекао је Арифи.

На питање шта се може очекивати од ребаланса буџета, Арифи је одговорио да се на том питању тренутно ради и додао да се, упркос мањку финансијских средстава, у Бујановцу релаизује неколико пројеката.    

“Већ радимо на асфалтирању пута у селима Клиновац, Кршевица и Брњаре, а донели смо  и одлуку о водоснабдевању. Прошле недеље смо завршили асфалтирање пута у селу Самољица, а радимо и неке улице у самом Бујановцу. Приоритет нам је и асфалтирање пута Трновац – Брезница.  Радимо на сређивању дворишта средње школе „Сезаљ Сурои“, где је финансирање преузето од програма НИП-а. Међутим, имамо финансијске потешкоће, јер је извођач радова завршио око 90 одсто послова, а средства му нису пренета. Имамо и неколико пројеката које су потписали локална самоуправа и некадашње Министарство за државну управу и локалну самоуправу, за које смо добили само 10 одсто средстава, као и Фонд за заштиту животне средине. Већ смо упутили захтев садашњем Министарству регионалног развоја и локалне самоуправе да нам пренесе тај новац”, изјавио је Арифи.