Архива вести
                   

КО ПОДМЕЋЕ ПОЖАРЕ НА БУЈАНОВАЧКОЈ ДЕПОНИЈИ?

15. септембар 2020.

Бујановац - Већ четврти дан се Бујановац гуши у диму са градске депоније на којој букти пожар, за који директот ЈП „Комуналац“ Ружди Халили тврди да га неко подмеће.

„Не знам са којим намерама, да ли је намерно или не, али чињеница је да се од петка боримо са ватром на депонији. У суботу током дана смо успели да локализујемо пожар, да би га у вечерњим часовима неко поново запалио и ватра је букнула у другом делу“,  казао је Халили.

Он је одбацио као потпуно неистините гласине да на градској депонији пожар подмећу управо радници „Комуналца“, јер, наводно, више нема места за смеће.

„То није тачно. Ми смо ангажовали сву своју механизацију, уз машине једне приватне фирме, како би угасили ватру. И сада су радници тамо, ставља се тампон слој, радимо све што је у нашој моћи“, казао је Халили.

О трансфер станици, односно рециклажном центру који се већ неколико година чека као спасоносно решење, Халили не зна ништа и упућује нас на Општину.

Да је монтирање опреме на трансфер станици почело рекао је тадашњи начелник Одељења за инвестиције и развој, сада председник Скупштине Енвер Рамадани, али још 10. априла прошле године.

Тада је рекао да је рок за завршетак ових радова 20 дана, а подсећамо да је овај пројекат започео још 2013. године.

За последњу фазу оспособљавања трансфер станице у буџету општине за 2019. годину је било издвојено 10 милиона динара намењених за изградњу спољних прикључака.

Ребалансом буџета је тај новац  крајем 2019. године преусмерен на јавну расвету.

Општинска власт се на овај потез одлучила јер је процењено да нема довољно времена за реализацију планираних радова.

Док трансфер станица не буде готова, грађанима преостаје да стрепе од ватре на депонији и затварају прозоре.

Извор: Бујановачке и Координационо тело