Архива вести
                   

КИРБИ ОБЕЋАО НАСТАВАК ПОМОЋИ ЈУЖНОЈ СРБИЈИ

21. новембар 2012.

Извор: Вечерње Новости – Србија / Врање - Амбасадор САД у Србији, Мајкл Кирби, јуче је био у првој званичној посети граду под Пржаром, у оквиру које се најпре сусрео са градоначелником  Зораном Антићем и његовим сарадницима. На састанку је највише речи било о функционисању локалне самоуправе, али и о сарадњи Врања са општинама Бујановац и Прешево, посебно у светлу актуелне политичко-економске ситуације на југу Србије.

Градоначелник Антић је упознао госта са најважнијим приоритетима Врања, међу  које спадају отварање нових радних места, развој пољопривреде и подршка  младим људима који могу допринети бржем развоју града. Амбасадор Мајкл Кирби  најавио је да ће амбасада САД у Србији наставити да пружа пуну подршку овом  региону, подсећајући да је, током протеклих шест година, за реализацију разних пројеката инвестирано више од 420.000 евра.

Амерички дипломата и градоначелник Врања потом су посетили и Амерички кутак у библиотеци „Бора Станковић“, где је амбасадор Кирби са младим члановима  разговарао о америчкој историји, уметности, филмовима и музици. На крају посете, такође у пратњи домаћина, гости су обишли и зграду некадашњег Американског дома, задужбину добротвора Џона Фротингама и његове супруге Јелене Лозанић.