Архива вести
                   

КАМЕРЕ И ОГРАДА НА БУЈАНОВАЧКОЈ ДЕПОНИЈИ

16. септембар 2020.

Бујановац - Са градске депоније у Бујановцу пети дан заредом се шири дим због тога што, како каже шеф ЈП „Комуналац“ Ружди Халили, механизација не може да приђе преосталом делу који је био под ватром.

„Тиња, не гори. Не можемо да приђемо делу поред воде, где се вади песак, заглављују се камиони, али у току дана ће сигурно бити све решено“, рекао је Халили.                                                                 

Да би се избегла паљевина у будућности, Халили најављује да ће цео простор бити ограђен.

„Само да решимо ово сад, ватре више неће бити, ставићемо рампу, ограду, па чак и камере ако треба“, истакао је директор „Комуналца“.

Пожар је букнуо у петак након чега је локализован сутрадан, да би се ватра потом поново проширила у суботу увече, а све време мештани Бујановца се гуше у густом диму.

Халили је рекао да сумња да неко подмеће пожар, међутим, индикативно је да до паљевине долази по правилу викендом, а на питање да ли су случај пријавили надлежним органима, одговара да нису.

На гашењу пожара није ангажована ватрогасна јединица, јер они нису надлежни за дешавања на депонији, већ се тиме баве радници „Комуналца“ уз помоћ механизације једне приватне фирме.

Извор: Бујановачке и Координационо тело