Архива вести
                   

ЈУБИЛЕЈ ЕКОНОМСКОГ ФАКУЛТЕТА У СУБОТИЦИ

19. мај 2017.

Суботица - Економски факутет у Суботици обележио је 57 година успешног рада. Уприличена је свечаност са бројним званицама из земље и иностранства, а организован је и научни скуп посвећен стратегијском менаџменту.

Током непуних шест деценија постојања факултета, из ових клупа изашло је на десетине хиљада дипломираних економиста, магистара и доктора економије. Многи од њих имали су водеће улоге током каријере.

 "Многи наши некадашњи и садашњи дипломирано студенти су предузетници, оснивачи породилног бизниса, успешни менаџери и руководиоци у приватном и јавном сектору. неки од њих су заиста били у прилици да заузимају одговорне функције", истиче декан факултета проф. др Александар Грубор.

 На факултету се тренутно школује више од четири хиљаде студената у Суботици, али и на одељењима у Новом Саду, као и у Бујановцу, где факултет осим образовне има и друштвено-политичку улогу.

 "У овим тешким тренуцима, када имамо веома неодговорне изјаве истовремено имамо и продуктивно деловање факултета.  Настава се одвија без икаквих пробема", сматра председник Координационог тела за Прешево, Бујановац и Медвеђу проф. др Зоран Станковић.

Дан факултета за своју прву посету Суботици изабрао је и шеф Мисије ОЕБС-а у Србији Андреа Орицио.

"Економски факултет у Суботици је битан партнер мисије ОЕБС-а у Србији и веома битан део новосадског Универзитета, пре свега због тога што гаји мултикултурални дух, инклузију и разноликост", истиче амбасадор.

Поводом дана факултета  у Суботици је почео и традиционални стручни скуп посвећен стратегијском менаџменту који ће окупити више десетина учесника из целог света.

Извор: РТВ, Координационо тело