Архива вести
                   

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У НАЦИОНАЛНОМ ГОДИШЊЕМ ТАКМИЧЕЊУ ЗА ИЗБОР НАЈБОЉЕ ПРАКСЕ У ПРИМЕНИ ПРИНЦИПА ДОБРЕ УПРАВЕ НА ЛОКАЛНОМ НИВОУ У 2018. ГОДИНИ

13. децембар 2018.

Министарство државне управе и локалне самоуправе и Стална конференција градова и општина - Савез градова и општина Србије (СКГО) упућују јавни позив за избор најбоље праксе у области примене принципа добре управе на локалном нивоу намењен градовима, општинама и градским општинама који су у 2018. години највише допринели развоју и примени принципа добре управе на својој територији.

Јавни позив упућује се у складу са активностима предвиђеним Пројектом „Унапређење доброг управљања на локалном нивоу“, који спроводе Министарство и СКГО у оквиру Програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – Swiss PRO“ (Програм Swiss PRO), који подржава Влада Швајцарске, а имплементира Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС). На овај начин, Министарство, СКГО и УНОПС - Програм Swiss PRO, желе да кроз промоцију најбољих пракси и представљање остварених резултата на локалном нивоу, промовишу даљи развој принципа добре управе у раду локалних власти.

Укупна средства која ће бити додељена локалним самоуправама са најбољом праксом у примени принципа добре управе, по овом јавном позиву износе 12.000,00 УСД. Победници у свакој од четири области ће стећи право на финансијску награду у износу од 3.000,00 УСД.

Предвиђена награда представља вид финансијске подршке за унапређење добре управе, односно спровођење активности или прибављање добара и услуга предложених од стране добитника награда, које подлежу претходном одобрењу конкурсне комисије. Износ и намена финансијских средстава ће се дефинисати уговором између добитника награде и СКГО као спроводиоца пројекта „Унапређење доброг управљања на локалном нивоу“, у оквиру којег је успостављен наградни фонд.

Рок за достављање пријава је 15. јануар 2019. године.

Пријаве са пропратном документацијом се могу доставити:

1. путем електронске поште на адресу: milica.pavlovic@mduls.gov.rs
2. лично или путем поште на адресу:

Министарство државне управе и локалне самоуправе

Бирчанинова 6

11000 Београд

Јавни позив и пријавни формулар су доступни на http://www.skgo.org/konkursi/detaljno/189/javni-poziv-za-ucesce-u-nacionalnom-godisnjem-takmicenju-za-izbor-najbolje-prakse-u-primeni-principa-dobre-uprave-na-lokalnom-nivou-u-2018-godini

Извор: Стална конференција градова и општина (СКГО) и Координационо тело