Архива вести
                   

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА СРЕДЊЕ ШКОЛЕ НА ЗАПАДНОМ БАЛКАНУ (РОК: 15. ОКТОБАР 2019)

9. септембар 2019.

За све заинтересоване представнике средњих школа који имају идеје за развој регионалне сарадње младих, у ЕУ кутку у Нишу ће бити одржана презентација јавног позива Регионалне канцеларије за сарадњу младих (RCYO).

Инфо сесија се одржава у понедељак, 9. септембра од 12 сати.

RCYO расписује трећи јавни позив за достављање предлога пројеката за средње школе, који је отворен од 28. августа до 15. октобра 2019. године. На конкурс се могу пријавити средње школе са Западног Балкана са предлозима пројеката у областима помирења, интеркултуралног дијалога и учења и регионалне сарадње младих, мобилности и омладинских интеркултуралних размена, активног учешћа младих, као и стварања подстицајног окружења за регионалну сарадњу младих.

Регионална канцеларија за сарадњу младих (RCYO) основана је 2016. године од стране влада Западног Балкана у циљу промоције духа помирења и сарадње између младих у региону кроз програме омладинских размена.

У сврхе представљања циљева и услова конкурса, као и подршке потенцијалним апликантима у припреми пројеката и проналажењу партнера у региону, RCYO организује инфо сесије широм региона Западног Балкана. У Србији ће бити одржано укупно шест инфо сесија.

За више информација о Регионалној канцеларији за сарадњу младих посетите њихов званични сајт. https://www.rycowb.org/

Контакт особа за одржавање инфо сесије у Нишу је Ивана Антонијевић, из канцеларије RCYO за Србију, а за детаље у вези са овом презентацијом можете се информисати слањем поруке на адресу: ivana.antonijevic@rycowb.org.

Све информације о јавном позиву можете пронаћи на   https://www.rycowb.org/?page_id=6441

Извор: Грађанске иницијативе и Координационо тело