Архива вести
                   

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА СПРОВОЂЕЊЕ СТАНДАРДИЗОВАНЕ УСЛУГЕ МЕНТОРИНГА (РОК: 3. ЈУЛ 2020)

25. мај 2020.

Јавни позив за спровођење стандардизоване услуге менторинга је објављен у складу са Програмом Министарства привреде – Стандардизовани сет услуга  за микро, мала и средња предузећа и предузетнике у 2020. години, који се реализује преко акредитованих регионалних развојних агенција (АРРА).

Услуга менторинга је намењена микро, малим и средњим привредним друштвима и предузетницима и задругама, а у циљу пружања подршке несметаном развоју и смањењу броја неуспешних привредних субјеката и задруга, кроз пружање свеобухватне и благовремене подршке корисницима.

Процес менторинга одвија се по методологији РАС, развијеној у сарадњи са Јапанском агенцијом за међународну сарадњу (ЈИЦА). Методологија одређује кораке у процесу у оквиру којег стручно лице-ментор спроводи у директном контакту и раду са власником и/или законским заступником привредног субјекта, односно менаџментом/управом задруга, одређени број сати (од 25 до 50 по кориснику) и то у просторијама корисника (не мање од 75% од укупног броја предвиђених сати). Власник и/или законски заступник привредног субјекта и менаџмент/управа задруге (односно делегирана лица органа управе задруге) и ментор заједно проучавају актуелно пословање, разлоге тренутних проблема или сметње за даљи развој, најважније потенцијале за раст, те на основу констатованог стања ментор и корисник менторинг услуге припремају план/пројекат развоја.

Крајњи рок за завршетак пружања стандардизоване услуге менторинга је 31. децембар 2020. године.

Укупан буџет за пружање стандардизоване услуге менторинга износи 6.000.000,00 динара. За пружање услуге опредељен је бруто износ од 2.000,00 динара по сату.

Пријаве са свим пратећим обрасцима и документацијом се подносе лично или препорученом поштом Центру за развој Јабланичког и Пчињског округа, Пана Ђукића 42, Лесковац, Телефон: 016/315-0115; 016/3150-114 и-мејл: info@centarzarazvoj.org, www.centarzarazvoj.org, са назнаком: Пријава на јавни позив за добијање услуге менторинг у 2020. години.

Јавни позив је отворен до 3. јула 2020. године.

Додатне информације о јавном позиву, упутство и пратећи обрасци су доступни на http://ras.gov.rs/en/javni-poziv-za-sprovodenje-standardizovane-usluge-mentoring-2020

За детаљније информације можете се обратити РАС на електронску адресу: mentoringssu2020@ras.gov.rs  или на број телефона: 011/3398 809.

Извор: Развојна агенција Србије и Координационо тело