Архива вести
                   

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА ЗА ДОДЕЛУ СРЕДСТАВА ЗА ПОДСТИЦАЊЕ ПРОГРАМА И РЕАЛИЗАЦИЈУ АКТИВНОСТИ ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА ИЗ ОБЛАСТИ ЗАШТИТЕ ПОРОДИЦЕ, ДЕЦЕ И СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ

13. новембар 2018.

Београд - У циљу унапређења система социјалне заштите у Републици Србији, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања објавило је јавни позив за пружање подршке пројектним активностима које имају за циљ:

1. Организовање едукативних, културно-образовних и спортских активности и манифестација, које доприносе психо-физичком развоју деце, побољшању квалитета њиховог одрастања и социјализације, посебно деце са интелектуалним сметњама и инвалидитетом, деце без родитељског старања и деце из социјално угрожених породица;

2. Унапређење материјалних и техничких услова рада удружења која се баве заштитом породице и деце, проблемима насиља и злостављања у породици кроз пружање различитих услуга женама и деци – жртвама породичног насиља;

3. Хуманитарне, културно-образовне и едукативне активности у циљу заштите, подршке и пружања помоћи особама са инвалидитетом и особама из социјално угрожених породица и других маргинализованих група.

Средства за доделу средстава за финансирање пројеката у циљу унапређења система социјалне заштите, у укупном износу од 5.000.000,00 динара (пет милиона динара) обезбеђују се Законом о буџету Републике Србије за 2018. годину. 

Подносиоци предлога пројеката могу бити:

1. Регистрована удружења грађана са седиштем у Републици Србији

2. Удружења која су директно одговорна за припрему и реализацију пројекта

Конкурсна документација може да се преузме на интернет адреси Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања www.minrzs.gov.rs и порталу е-управе www.euprava.gov.rs .

Предлози пројеката се достављају до 21.11.2018. године.

Остала правила конкурса, упутство, као и додатне информације за подносиоце пријава могу се преузети у електронској форми са интернет презентације Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања www.minrzs.gov.rs или позивом на бројеве телефона: 011/36-19-749 и 363-1918.

Извор: Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Координационо тело