Архива вести
                   

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА ОРГАНИЗАЦИЈАМА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ РОМА

20. мај 2016.

Развојни програм Европски ПРОГРЕС објавио је данас јавни позив за доделу бесповратних средстава организацијама цивилног друштва које се баве унапређењем положаја ромске заједнице у Србији. Како је наведено у саопштењу, право учешћа на конкурсу имају ромске и друге организације цивилног друштва, као и ромске асоцијације са доказаним искуством у спровођењу пројеката усмерених на Роме. Свака организација може да поднесе само један предлог пројекта и сваком подносиоцу пројекта може бити додељен само један грант у вредности од најмање 2.000 евра, а највише 10.000 евра бесповратне помоћи у динарској противвредности.

Како је наведено, организације и удружења морају бити регистроване у једној од 34 локалне самоуправе обухваћене Програмом или са седиштем изван наведених општина уз обавезно партнерство са сродним организацијама у једној од 34 програмске општине. Општине обухваћене Програмом су Нови Пазар, Ивањица, Нова Варош, Прибој, Пријепоље, Рашка, Сјеница и Тутин, Прокупље, Блаце, Житорадја, Куршумлија, Лесковац, Бојник, Власотинце, Лебане, Медвеђа, Црна Трава, Врање, Босилеград, Бујановац, Владичин Хан, Прешево, Сурдулица, Трговиште, Брус, Алексинац, Гаџин Хан, Дољевац, Мерошина, Сврљиг, Бабушница, Бела Паланка и Књажевац.

Средства ће бити одобрена само за предлоге пројеката који се односе на циљеве и конкретне мере наведене у Стратегији за социјално укључивање Рома и Ромкиња.

Конкурс је отворен до 4. јула 2016. године, а информација о позиву и детаљна документација за пријављивање доступни су на вебсајту://www.europeanprogres.org/pozivi/rs/.

Извор: Бета, Координационо тело